tiistai 2. lokakuuta 2018

Ruokamuistoja

Löysin lapsuuskodistani kadoksissa ollen aarteen. Pekka Töpöhännän keittokirjan. Ihania ruoka- ja lapsuusmuistoja tulvi mieleeni. Kuinka luin kirjan reseptejä ja päätin valmistaa ne kaikki. Kuinka kokkailin lapsena kirjan ohjeilla. Kuinka korvasin puuttuvia ainesosia toisilla (joissain onnistuen, toisissa en)  ja kuinka osa sivuista lähes liimautui kiinni taikinasta ja muista reseptien aineksista.


Varsinkin eräs aukeama on kuuluisa taikinaroiskeistaan. Tein Pillin ja Pullan lettuja kerran jos toisenkin. Opin, että grahamjauhot ovat terveellisempiä, mutta kokeilun ja erehdyksen kautta myös sen että grahamjauhoja ei oikein voi eikä kannata laittaa liikaa taikinaan. Maku ja rakenne kärsivät.

Pekka Töpöhännän keittokirja tarjosi ala-asteikäiselle helppoja/sopivia reseptejä ja kivalla tavalla opettavaa reseptiikkaa. Ilman mitään paatosta. Kuinka vaikkapa ituja kasvatetaan. Tämän innoittamana idätinkin joskus myöshemmin parikymppisenä mung-ituja.

PS: Etsin juniorilleni sopivaa lasten/nuorten keittokirjaa. Pekka Töpöhännän reseptit on koluttu läpi, etsin lisää hyviä keittokirjoja. Vinkkejä siis kaivataan.

In English: This food memory is one of the dearest ones. Pekka Töpöhäntä aka. Pelle Svanlös (Peter No-Tail) cooking book brings lot of good memories about cooking and overall about childhood.

PS: I'm looking for another perfect cook book for a pre-teen kids. Also considering cook books written in Swedish and English. Share your thoughts!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Thank you for your message!